Gesloopte paaltjes

Over handhaving van het taxiverbod na 01:00 ‘s nachts rondom de brug Thorbeckeplein/Herengracht is door N8W8 verschillende malen met de gemeente overleg gevoerd. Het concrete resultaat is dat de paaltjes op de brug naar het Thorbeckeplein eerder dan 01:00 ‘s nachts worden geplaatst. We houden in de gaten welke resultaten dat oplevert.

Helaas hebben we in de nacht van zaterdagochtend op 22 en 28 januari tussen 02:00 en 03:00 weer zelf kunnen constateren dat het taxiverbod massaal wordt genegeerd en iedere vorm van handhaving of toezicht afwezig is. Wanneer er binnen 5 minuten maar liefst 10 taxi’s voorbij komen die het taxiverbod negeren, kan je niet meer spreken van een incident.

Nog triester is dat de paaltjes op de brug door sommigen kennelijk als sta in de weg worden beschouwd en straffeloos kunnen worden gesloopt. Op 22 januari hebben wij omstreeks 03:00 in de ochtend twee hosts gesproken die bevestigden dat het inderdaad opzet was. Een week later op 28 januari omstreeks 02:00 in de ochtend lag er opnieuw een paaltje plat. Dat kan je geen incident meer noemen. Uiteraard hebben wij de gemeente aangesproken op deze gebeurtenissen en dat dit kennelijk allemaal kan gebeuren omdat er toch niemand iets van zegt.

22 januari – 4 taxi’s tegelijk

28 januari – 4 taxi’s tegelijk