Dodelijk verkeersongeval Rembrandtplein

Afgelopen woensdag 1 maart kort voor middernacht is een 73-jarige fietser op de trambaan ter hoogte van de Halvemaansteeg om het leven gekomen door een botsing met een scooterrijder.

https://www.at5.nl/artikelen/219311/zorgen-over-veiligheid-rembrandtplein-na-dodelijk-ongeluk-mensen-kijken-niet-eens

Dit verschrikkelijke nieuws onderstreept eens te meer dat de veiligheid op en om het Rembrandtplein veel te wensen overlaat en extra handhaving/toezicht dringend noodzakelijk is. Vanuit N8W8 hebben wij contact gezocht met onze aanspreekpunten bij gemeente en politiek. Komende week wordt dit ongeluk sowieso al in de stadsdeelraad aan de orde gesteld. De uitrol van cameratoezicht, zoals we dat bijvoorbeeld bij het Rijksmuseum en de tunnel bij Centraal Station hebben, gaat veel te traag. Daarnaast moet veel aktiever worden opgetreden tegen verkeersgedrag dat dit soort ongelukken in de hand werkt. De verkeerschaos waardoor dit soort ongelukken kunnen gebeuren is helaas geen incident, maar een structureel probleem in Amsterdam.